Omgeving

In het zuidelijke deel van de Costa Blanca is het zowel in de zomer als in de winter goed toeven.
De streek staat bekend om een aantal zoutmeren, prachtige zandstranden met een voor Spanje unieke duinstrook. Het gebied wordt nog niet overlopen door massatoerisme, maar de steden en dorpen bruisen in het seizoen van de activiteiten en feesten. In Torrevieja is het heerlijk flaneren langs de gezellige, let wel de langste en mooiste, boulevard van de Costa Blanca, de prachtige jachthavens en langs de talloze kraampjes met allerlei inheemse artikelen en de vele straatjes met winkels-restaurants-terrassen.

Een bezoek aan het Europa Park in Torrevieja is voor zowel de volwassenen als ook voor de kinderen een leuke attractie. Dagelijks is er een markt op de boulevard en kermis voor de kids. Voor de kids is een bezoek aan het Aquapark een waar avontuur. Iedere vrijdag is er nabij het Aquapark een grote markt, een van de grootste van Spanje.
Een bezoek aan Elche is meer dan de moeite waard. De stad beschikt over het grootste palmenwoud (300.000) van Europa.

Alicante met zijn wereld beroemde boulevard. De oude burcht Castillo Santa Barbara, daterend uit de 16e tot de 19e eeuw is om het grandioze uitzicht over de stad een bezoek meer dan waard.
Het Woonmuseum van Las Asegurada met grote verzamelingen van o.a Picasso. Niet te vergeten zijn de chique winkels en de fraaie haven met grote shoppingcentra's. Van Alicante terug naar het zuiden passeert men plantages van citrusvruchten en de nog in bedrijf zijnde zoutpannen.

Voor kinderen zijn er een aantal water- en pretparken in Torrevieja en Rojales. Ook het safaripark brengt vertier, als u eens een dagje niet aan het zwembad of het strand wilt zijn.
Het is bovendien een uitermate geschikt gebied voor sportliefhebbers.
In een straal van 30 km. bevinden zich maar liefst 10 golfbanen, waaronder de wereldbekende Real Club.
Als verdere sportmogelijkheden noemen we: duiken, windsurfen, jetskiën, snorkelen, tennis en fietsen.

Dan is er nog Guardamar del Segura met zijn gezellige winkelstraat en boulevard.
Aanrader is over het strand van La Mata(Torrevieja) naar Guardamar te lopen, daar lekker visje eten en weer terug te wandelen.

Voor een dagje uit komen de watervallen van Algar, waar u in de rustige delen van de rivier zelfs kunt baden, een bezoek aan het bergdorp Guadalest of een dagje Benidorm: waar zich “Terra Mitica“, het grootste pretpark van Europa bevindt, komt ook zeker in aanmerking voor een bezoekje.

Bovendien kunt u in deze streek van de Costa Blanca iedere dag een andere markt bezoeken.